Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.


Csordás-Fodor Nagy Somlói Juhfark

Közepesen mély, citromsárga szín. Illatában a zöldfűszer és a grépfrút mellett gazdag őszibarack és egy leheletnyi ásványosság is feltűnik. Szájban szikár, de rendkívül friss, a fűszeresség mellett a sárga húsú gyümölcsök, a kajszibarack, a körte és a menta hűvössége is megjelenik. Komplex és többrétegű tétel,  telt ízek, hosszú lecsengéssel és kiegyensúlyozottsággal.

 

 


Csordás-Fodor Nagy Somlói Furmint

Mély zöldessárga szín. A furmint fajta bazaltszeretete ebben a borban is megmutatkozik. Az ásványos jelleg mellett megtalálható benne a birsalma és a vadkörte ízvilága is. Nagyon szép formát hoz, mely igazán csak itt, a Somlón tapasztalható. Jellegzetes zamatú, kellemesen testes ital. Szájban a maradékcukor jó egyensúlyban van a savakkal. Hosszú lecsengésű tartalmas bor.

 

 


C
sordás-Fodor Nagy Somlói Olaszrizling

Mély szalmasárga szín. Illata visszafogott. Jól beépült alkohol és közepes test jellemzi, nagyon dinamikus és üde, ropogós szerkezete van. Némi  neutrális jelleg jelentkezik szájban, mely idővel szépen kiteljesedik és ízében felsorakozik mellé az érett alma és a citrusosság . Sok rétegű bor gazdag ízjegyekkel. Hosszú lecsengésű, tömör, tartalmas tétel, érdemes dekantálni. 

 

 


Csordás-Fodor Nagy Somlói Chardonnay

Halvány aranyszín, illatában egyértelműen érezhető a jellegzetes somlói illatvilág, gazdag ízek, izgalmas savak.  Kiegyensúlyozott, utóízében kifejezetten hosszú bor.  Savai élénkek, finomak. Bora kemény karakterű , fajtajelleges zamatú, telt ízű.

 

 


Csordás-Fodor Nagy Somlói Kékfrankos rozé

Halvány rózsaszín, hagymahéjbe hajló szín. Közepesen intenzív illat. Élénk, kellemesen fanyar, gyümölcsös, kellemes játékos savakkal. Szájban a friss savak mellett könnyedebb testtel mutatkozik eperrel és némi cseresznyével fűszerezve. Kellemes, friss bor.

 

 


Csordás-Fodor Kékfrankos vörösbor

Szép rubinvörös színű, friss illatú, zamatú a finom tannin jellegzetességeit hordozó bor.  Íze gyümölcsös,könnyed, lendületes, mely kellemes lecsengésű.